Bijenstroken

Bijenstroken in het gras

Indien de bijenstrook in een grasveld dient te komen zullen we het gras eerst moeten verwijderen. Gras maakt het opkomen en uitbloeien van zaden moeizamer. Dit kan met de plag gedaan worden, hiermee haal je de bovenste laag van het gras weg. Een vals zaaibed creëren is ook mogelijk, dit kan door de grond 2 keer te frezen, met 2 weken tussentijd. We bespreken de beste optie om een ideaal zaaibed te creëren..

Inzaaien kan beginnen

Vervolgens kan het inzaaien beginnen! Dit gebeurt met de hand , omdat de zaden van verschillende groottes zijn kan dit niet machinaal worden gedaan.

Na het zaaien worden alle zaden goed ingeharkt, bij openbare plekken gaat er een lintje omheen om duidelijk te maken dat er net ingezaaid is. Dit mag worden verwijderd als de bloemen goed opgekomen zijn.
Slimme vogels die een zaadje willen meepikken wordt niets kwalijk genomen, er wordt voldoende zaad gebruikt.

Ongeveer 14 dagen
na het inzaaien

…zullen de eerste bloemen zichtbaar worden, mits ze voldoende vocht hebben gehad. Vocht en een temperatuur van 10 graden of meer is essentieel voor een juiste groei. Vandaar dat de werkzaamheden meestal in april beginnen.
Bij warme dagen kun je het beste in de avond sproeien, daarmee voorkom je dat de zon die overdag schijnt de jonge scheuten kan verbranden.
Na een week of 4 beginnen de eerste bloemen op te komen. Het water geven is dan niet meer nodig.

10 weken na inzaai

Er is volop groei!

Van half juni tot begin oktober ziet u een verscheidenheid aan bloemen én insecten!