Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Indien u contact met ons opneemt zullen we een afspraak inplannen om de plek te komen bekijken. Ons werkgebied ligt in een straal van ongeveer 40 km rondom Abcoude.

We bespreken de mogelijkheden en de verwachtingen. Ook krijgt u van ons een beschrijving hoe u het veldje kan helpen en kan bijstaan in het begin.
Er hoeft maar een korte periode water te worden gegeven, daarna doet de natuur zijn werk.

Zaden & bloemen

We maken gebruik van een kleurrijk éénjarig zaadmengsel. Dit zaad is geoogst van bloemen uit natuurgebieden met overproductie. Daardoor is dit mengsel 100% biologisch, dit houdt in dat er géén kunstmest, drijfmest, herbiciden, pesticiden, insecticiden of zaadcoating is gebruikt.
Dit komt de gezondheid van de insecten ten goede bij het bezoeken van de bloemen.

Alle bloemen hebben als doel de biodiversiteit te verhogen. De bloemen hebben een verschillende structuur, bloeien samen of na elkaar, daardoor onstaan er verschillende microklimaatjes waardoor de luchtcirculatie en temperatuur anders is dan in de directe omgeving. Hier voelen vlinders en insecten zich goed bij. Door de lange bloeitijd weten de insecten op een gegeven moment de weg naar het veldje en worden ze langere tijd van het juiste voedsel voorzien.

Ons gereedschap

Om de grond zaaiklaar te maken gebruiken wij diverse apparaten, waaronder een tuinfrees met een overtopfrees. Afhankelijk van de plek waar het veldje komt bepalen wij welk apparaat geschikt is.

Na het zaaiklaar maken van de grond zaaien we in met de hand. Het zaad wordt na afloop onder geharkt zodat de vogels er niet makkelijk bij kunnen.